"Local Hunger Fighters" is een serie waarin onze geweldige vrijwilligers, gemeenschapspartners en donoren worden belicht die het bewustzijn van honger in onze gemeenschap helpen vergroten en mensen motiveren om mee te doen.

Deze maand nomineerde onze programmamanager Tiffany Tedesco Janice Soderberg, onze leider in bruine tassen in Mountain View.

Janice Soderberg, leider van bruine tassen in Mountain View

'De bruine tas van Mountain View Senior Center telde meer dan 450 mensen toen ik aankwam bij Second Harvest. De vrijwilligers, klanten en het seniorencentrum zouden het zo druk hebben dat het te gek was. Ik moest nog een distrubutie toevoegen om dit gebied beter te kunnen bedienen. Ik wilde ook best practices, uitstekende klantenservice en klantkeuze integreren met een distributie in de stijl van een boerenmarkt. Janice bood zich op de juiste manier aan en was een natuurlijke leider. Ik heb haar een week lastiggevallen om na te denken over de officiële distributieleider te zijn en ze accepteerde haar genadig. Ze is geweldig en werkt zo goed samen met al onze klanten, ongeacht hun spreektaal ”, zegt Tiffany Tedesco, Second Harvest Program Manager.

Janice is een parttime docent en een property manager die al 28 jaar in Mountain View woont. Als Brown Bag Leader beheert ze de stroom van de Mountain View Senior Center-distributies, die plaatsvinden op de eerste en derde dinsdag van elke maand. Ze is verantwoordelijk voor het werven van vrijwilligers, het delen van veiligheidsregels, het uitleggen van de distributie-opstelling aan vrijwilligers, het beheren van de registratie en het verzorgen van elke persoon die zich als nieuwe klant wil aanmelden.

Janice met twee Second Harvest-klanten

Hoe ben je betrokken geraakt bij Second Harvest?

Afgelopen voorjaar zag ik een post op Next Door over vrijwilligerswerk bij Second Harvest op een nieuwe distributiesite in Mountain View, dus ik schreef me in en merkte dat ik echt van de ervaring genoot. Nadat Tiffany Tedesco mij had benaderd, werd ik in juli de leider van die site.

Waarom doe je vrijwilligerswerk en wat inspireert je om honger te bestrijden?

Er is een groot inkomensverschil in Silicon Valley: de kloof tussen arm en rijk wordt groter en een verrassend hoog percentage mensen in Silicon Valley heeft voedselhulp nodig.

Ik ben vrijwilliger om iets terug te geven aan mijn gemeenschap en ook om mijn geloof in daden om te zetten. Het is erg de moeite waard om de senioren in onze gemeenschap te kunnen helpen, ze zijn erg dankbaar.

Ik geniet ook erg van vrijwilligerswerk en ik heb 4 van mijn vrienden als vrijwilligers gerekruteerd op mijn distributiesite.

Waarom doe je vrijwilligerswerk bij Second Harvest?

Second Harvest heeft de reputatie een goed geleide organisatie te zijn, wat ik als waar heb ervaren. Het personeel is zeer behulpzaam en attent op haar vrijwilligers en er is training beschikbaar. Sinds ik begon, was het geweldig om met Tiffany te werken!

Wat is je beste herinnering aan Second Harvest?

Het is altijd zo leuk om voor het eerst iemand aan te melden voor diensten. Dankzij een eenvoudig proces kunnen mensen die hulp nodig hebben en naar onze site komen op dezelfde dag een paar zakken eten krijgen. Het is een heerlijk gevoel.

 

Heel erg bedankt Janice voor het zijn van een lokale hongerstrijder en het inspireren van ons allemaal!