“Mission: Possible” richt zich op onze vrijwilligers, zonder wie onze missie om een gemeenschap zonder honger te creëren onmogelijk zou zijn! 

Deze maand spraken we met Larissa Barrows, een bekwame vrijwilliger in voedsel sourcing en inventaris.

Larissa, vertel eens wat over jezelf.

Ik kom oorspronkelijk uit Dallas, Texas. Ik ben meer dan 20 jaar geleden naar Santa Clara County verhuisd als gevolg van een bedrijfsoverdracht. Mijn man en ik hielden echt van het gebied, dus we bleven hier om ons huis te maken.

Wat inspireerde je om vrijwilligerswerk te doen bij Second Harvest?

Ik werkte voor een groot technologiebedrijf als Senior Finance Manager. Ongeveer 10 jaar geleden verliet ik het bedrijfsleven om mijn kinderen en pleegkinderen op te voeden. Ik ben altijd betrokken geweest bij dienstverlening aan de gemeenschap. Dit was een waarde die ik al vroeg van mijn ouders leerde.

Toen mijn jongste kind naar de universiteit vertrok, besloot ik dat ik mijn boekhoudkundige en financiële vaardigheden wilde gebruiken om voor een non-profitorganisatie te werken. Ik steun echt het werk dat de Voedselbank doet om de honger in onze gemeenschap te bestrijden.

Welke impact heb je bij de Voedselbank?

Ik werk in Food Sourcing aan het Grocery Rescue-programma. Grocery Rescue is een programma waarbij de Voedselbank zorgt voor het ophalen van voedselschenkingen van onze lokale kruideniers. Donaties kunnen worden opgehaald door onze koelwagens of door onze geautoriseerde partnerbureaus. Ik ben verantwoordelijk voor het analyseren van de boodschappen van de kruidenierswaren en het opvolgen ervan om ervoor te zorgen dat de donaties correct worden ontvangen. Het programma is een manier waarop de Voedselbank werkt om voedzaam voedsel te krijgen voor degenen die het nodig hebben.

Je beste advies voor anderen die vrijwilligerswerk willen doen? 

Zoek eerst een organisatie wiens missie u aanspreekt en zoek vervolgens naar een kans die past bij uw vaardigheden. Het is geweldig als je een organisatie vindt waar je je fit voelt en zij jouw bijdrage waarderen.

Tot slot, hoe zou u uw ervaring met vrijwilligerswerk bij Second Harvest omschrijven? 

Second Harvest is een van de best georganiseerde, goed geleide non-profitorganisaties waar ik me als vrijwilliger bij heb aangemeld. Het personeel is professioneel, vriendelijk en behulpzaam. Het team heeft me een zeer welkom gevoel gegeven. Ik vind het leuk om hier vrijwilligerswerk te doen omdat ik weet dat ik een verschil maak in de gemeenschap.

Larissa, we zijn je zo dankbaar voor alles wat je doet. Bedankt voor je steun en inzet voor Second Harvest!

We hebben mensen zoals jij nodig

Word vrijwilliger en help ons bij het verpakken en bezorgen van vakantiemaaltijden aan onze klanten. Meld je aan als vrijwilliger.

Inschrijven