61,774,948 maaltijden voorzien in 2019
en English
X

Missie: Mogelijk - Muriel, Financieel Administratief Assistent Vrijwilliger

//, vrijwilliger, Vrijwilligers//Missie: Mogelijk - Muriel, Financieel Administratief Assistent Vrijwilliger

Missie: Mogelijk - Muriel, Financieel Administratief Assistent Vrijwilliger

"Mission: Possible" richt zich op onze vrijwilligers, zonder wie onze missie om een ​​hongervrije gemeenschap te creëren onmogelijk zou zijn!

Deze maand hebben we met Muriel gepraat, die sinds november 2018 onze vrijwillige vrijwilliger voor financiële administratie is.

Muriel, onze geweldige Finance Administrative Assistant Volunteer!

Muriel, vertel ons over jezelf.

Hoi! Ik ben Muriel, ik ben Frans en ik ben 33 jaar oud. Ik woon al twee jaar in de Bay Area. Ik hou van eten en salsadansen.

Hoe hoorde je voor het eerst over Second Harvest?

De eerste keer dat ik over Second Harvest hoorde, was toen ik een voedselschenking maakte met een tweede oogstvat op een Safeway in Palo Alto.

Wat inspireerde je om vrijwilligerswerk te doen bij Second Harvest?

In november wachtte ik op mijn werkvergunning. Omdat ik op dat moment niet kon werken, besloot ik op zoek te gaan naar mogelijkheden voor vrijwilligerswerk. Ik zag een advertentie op Vrijwilligerswedstrijd voor mijn huidige rol als vrijwilliger en ik heb me aangemeld. Het is mijn eerste keer vrijwilligerswerk, ook al ben ik al een lange tijd donor van non-profitorganisaties. In Frankrijk doneer ik aan vele organisaties zoals Action Contre La Faim, Medecins du Monde, Croix Rouge, AIDS en Emmaus. Samen met mijn man doneren we aan ongeveer 10-organisaties.

Wat me naar Second Harvest trok, was haar missie. Mijn familie profiteerde van organisaties die vergelijkbaar waren met Second Harvest in Frankrijk toen ik opgroeide. Het was levensreddend voor ons en daar ben ik erg dankbaar voor. Ik voel me hier goed als vrijwilliger omdat ik dacht dat vrijwilligers in het verleden mijn familie hebben geholpen toen we het nodig hadden. Nu kan ik hetzelfde voor anderen doen. Ik vind dat iedereen vrijwilligerswerk moet doen, ook al zijn ze niet in mijn situatie geweest.

Wat doe je bij de voedselbank?

Ik werk met Tina, Revenue Manager, met administratieve taken. Ik maak papierwerk klaar om te scannen, ik organiseer de financiële opslagruimte, ik bereid dozen voor om me klaar te maken voor distributie naar onze 3rd feest opslag, en meer.

Wat vind je het leukst aan Second Harvest?

De waarden en de mensen! Het is een erg leuke plek om te werken.

Welk advies heb je voor anderen die op zoek zijn naar vrijwilligerswerk?

Zelfs als je elke week maar een uur of twee vrijwilligerswerk kunt doen, zou je het moeten doen - het maakt een verschil.

Kun je ons iets vertellen over voedselhulp in Frankrijk?

We hebben veel nationale organisaties die voedsel verstrekken aan mensen in nood. De bekendste zijn Les Restos du Coeur, een organisatie die voedselpakketten en warme maaltijden verdeelt, Secours Catholique, een dienst van de katholieke kerk die voedselpakketten verdeelt en Secours Populaire, een non-profitorganisatie die zich inzet voor de bestrijding van armoede en discriminatie in het openbare leven.

Als u een klant van deze organisaties bent, krijgt u elke week een pakket met voedsel (u krijgt veel voedsel, inclusief verse producten, pasta en ingeblikt voedsel) en hygiënische producten (zeep, tandpasta). Het bedrag dat u ontvangt, is afhankelijk van het aantal mensen in uw gezin.

Sommige van deze non-profitorganisaties bieden ook kookcursussen, huisvestingshulp, juridische diensten, kleding en helpen families zelfs op vakantie te gaan.

Iets wat me opviel in de Verenigde Staten, is dat je niet veel mensen hebt die voor non-profitorganisaties werken en om donaties op straat vragen. Dat is een gangbare praktijk in Frankrijk, wanneer mensen op weg zijn om de metro of een bus te nemen.

Ik weet ook dat sommige banken, zoals Credit Cooperatif, u de mogelijkheid bieden om de maandelijkse kosten van uw creditcard aan de non-profitorganisatie van uw keuze te geven als u dat wilt.

Nog iets anders dat u wilt toevoegen?

Ik ben dol op vrijwilligerswerk met Second Harvest. Zelfs als ik ga werken, zorg ik ervoor dat ik me hier nog steeds aanmeld!

By |2019-12-10T21:35:19+00:00Februari 4th, 2019|Onmogelijke missie, vrijwilliger, Vrijwilligers|