“Mission: Possible” richt zich op onze vrijwilligers, zonder wie onze missie om een gemeenschap zonder honger te creëren onmogelijk zou zijn! 

Mac en Zunaira zijn twee van onze vaste vrijwilligers. Mac begon hier zelf vrijwilligerswerk te doen en genoot er zo van dat het zijn persoonlijke missie is om meer Salesforce-medewerkers te werven! Mac heeft onlangs een trainingssessie gehouden voor Second Harvest-medewerkers om meer te leren over Salesforce en hoe het ons kan helpen om vrijwilligers en vrijwilligersuren beter bij te houden.

Zunaira werkt ook bij Salesforce en zorgt momenteel voor het plannen van vrijwilligersmogelijkheden bij Second Harvest voor Salesforce-medewerkers. We wilden meer leren en gingen met hen zitten.

Mac en Zunaira tijdens de Vrijwilligerswaarderingslunch van 2018

Mac en Zunaira, vertel eens wat over jezelf.

Mac: Ik kom oorspronkelijk uit het VK en ben in 2000 naar de Bay Area verhuisd. Ik ben in 2011 bij Salesforce begonnen en momenteel ben ik de Sr. Director, Trailhead Credentials bij Salesforce.

Zunaira: Ik kom oorspronkelijk uit Pakistan en ik ben een directeur, technisch programmamanagement bij Salesforce.

Hoe heb je voor het eerst over Second Harvest gehoord en hoe ben je begonnen met het werven van andere Salesforce-medewerkers om hier vrijwilligerswerk te doen?

Zunaira: Mac is hier de belangrijkste ster, dus ik laat hem het uitleggen. Persoonlijk werk ik bijna twee jaar als vrijwilliger bij Second Harvest. Ik help met het werven van meer vrijwilligers en met het plannen. Mac is de leider, hij houdt ons scherp en checkt vaak bij mij in om te zien of er meer mensen komen. Second Harvest is voor hem een persoonlijke missie geworden.

Mac: Salesforces moedigt ons aan om 1% van onze tijd terug te geven aan vrijwilligerswerk. Ik had het nog nooit eerder gedaan, maar ik ben er nu dol op. Het is een deel van mijn leven geworden! Ik kwam hier voor het eerst twee vrijdagen per maand alleen en leerde Colleen, de vrijwillige engagementcoördinator, kennen, die zo'n aardige persoon is!

Ik heb toen geprobeerd meer Salesforce-medewerkers te werven om hier te komen. We hebben een shuttle die twee keer per maand vanuit San Francisco naar Cypress komt. In het begin deelde ik kleine kaartjes uit, maar nu hebben we een elektronische groep waar we vrijwilligersactiviteiten organiseren binnen Salesforce. Alle medewerkers kunnen zich aanmelden.

Mac met andere Salesforce-vrijwilligers in ons Cypress Center

Salesforce-medewerkers bieden zich als groep twee keer per maand als vrijwilliger aan bij het Second Harvest Cypress Center. Vroeger kwamen we maar één keer per maand, maar toen werd het te vol! Salesforce-medewerkers hadden veel plezier en wilden meer doen. Dat is het moment waarop Zunaira begon te helpen met het plannen.

Enkele van de geweldige Salesforce-vrijwilligers!

Waarom doe je vrijwilligerswerk en wat inspireert je om honger te bestrijden?

Mac: Het aantal gezinnen dat we hier in Silicon Valley, het hart van de technologie, voeden, blijft me verbazen.

Zunaira: Ik was journalist in mijn thuisland Pakistan. Ik zag hoe economie mensen kan scheiden van hun eigen menselijkheid. Ik weet hoe honger voelt als tweedehands. In het begin, toen ik 14 jaar geleden naar de Verenigde Staten verhuisde, was de rol van honger in de Bay Area mij niet duidelijk. Second Harvest opende mijn ogen door vrijwilligerswerk te doen. Ik vind het echt waanzinnig dat sommige gezinnen hier drie banen hebben en hun gezin nog steeds niet kunnen voeden!

Waarom doe je vrijwilligerswerk bij Second Harvest?

Mac: We hebben veel plezier met het sorteren van het eten hier! We houden van het brood, maar we houden niet van squash - ze worden snel overrijp en sommigen van ons hebben eerder onze handen in overrijpe squash gehad! (lacht)

Zunaira: Er zijn veel andere goede doelen waarmee we vrijwilligerswerk kunnen doen in San Francisco, maar er is iets heel bijzonders met Second Harvest. Het voelt als familie voor ons bij Salesforce. We voelen de liefde als we binnenkomen, en dat zorgt ervoor dat we terugkomen. Ik vertel het Colleen niet altijd, maar dit soort gezelschap is zeldzaam en bijzonder.

Een cheque schrijven is eenvoudig. Second Harvest stelt ons door vrijwilligerswerk in staat om wat tijd in ons leven te structureren om iets te doen en tijd te besteden om anderen te helpen. Elke Salesforce-vrijwilliger die bij ons komt, is aan het einde van hun dienst moe, maar ze vertrekken allemaal met een enorme glimlach en vragen zich aan te melden voor de volgende keer!

Wat is je beste herinnering tot nu toe met Second Harvest?

Mac: Ik heb echt genoten van het kijken naar David Saxton (Second Harvest Volunteer Services Manager) die zong tijdens de Volunteer Appreciation Luncheon in april 2018!

Zunaira: Wat ik het leukst vind aan Second Harvest is dat elke medewerker uniek is en niet kan worden vervangen! We werken echt graag samen met Pete (Second Harvest Volunteer Coordinator) en David. Pete noemt soms 'speciale projecten'. Als hij dat doet, gaan mijn hersenen in de noodmodus! Ik weet dat dit iets vervelends betekent dat snel moet worden gedaan met een klein team, lacht. Zo moesten er een keer affiches worden opgerold voor scholen. Ik meld me altijd aan voor deze 'speciale projecten'. Ik waardeer deze momenten en Pete's geweldige gevoel voor humor. Ik geloof dat Second Harvest-medewerkers de charme van deze plek creëren. Het helpt echt om te kunnen lachen.

Wat is je beste advies voor mensen die vrijwilligerswerk willen doen bij Second Harvest?

Mac: Kom gewoon opdagen, je bent altijd welkom! * Het wordt binnenkort een deel van je leven. Ik ben hier alleen gekomen, met vrienden en met collega's. Ik heb een geweldige relatie met al het personeel van Second Harvest en deze grap dat ik op een dag Pete zal vervangen zodra ik met pensioen ga!

Zunaira: Ja, kom gewoon opdagen! Bij Second Harvest is alles georganiseerd. Ze geven je de juiste instructies. Dit helpt ons als vrijwilligers om zo efficiënt mogelijk te zijn, sneller te werken en dus meer mensen te voeden!

Wilt u nog iets anders toevoegen?

Mac: Het beste moet nog komen! Zodra Second Harvest is overgeschakeld naar Salesforce, kunnen we u helpen uw vrijwilligers beter te volgen!

Zunaira: Iedereen bij Second Harvest enorm bedankt! Je maakt mensen bewust dat er honger bestaat in de Bay Area en we zijn je dankbaar. Als vrijwilligers doen we een aantal van de makkelijke klussen, maar jij doet het moeilijke gedeelte door al dit voedsel te verzenden en te verdelen. Bedankt dat je ons hebt laten deelnemen!

Bedankt Mac, Zunaira en alle Salesforce-vrijwilligers voor alles wat je doet! We zien ernaar uit je binnenkort te zien!

Meld u hier aan voor vrijwilligersdiensten: https://www.shfb.org/give-help/volunteer/