In de Verenigde Staten zijn senioren de snelst groeiende voedselonzekere bevolking. Momenteel heeft 1 op de 12 senioren honger. Verwacht wordt dat het aantal senioren dat worstelt met honger het komende decennium zal verdubbelen. Mansoor is een van de duizenden senioren die maandelijks afhankelijk is van voedsel van Second Harvest. Bekijk of lees zijn verhaal hieronder.

Mansoor vond Second Harvest op een kritiek moment in zijn leven. Niet in staat om rond te komen, woonde hij in zijn auto en was hij nog maar 95 pond kwijt. Een vrijwilliger bij een van de partnerbureaus van Second Harvest, Campbell United Methodist Church, zag Mansoor en stelde voor dat hij naar een Brown Bag-distributie voor senioren zou komen.

'Er is een heer, een geweldige man, hij zag me en vroeg waarom ik zo mager was. Ik zeg meteen alles wat ik denk ... Ik zei hem, ik heb honger. Ik heb geen eten. Ik kan het me niet veroorloven om te eten. Ik vertelde hem een deel van het verhaal. Hij zegt: 'Kom naar de distributie. We voeden mensen. ' Ik zweer op je mooie ziel, wij zeg in Perzië, ik zou zijn gestorven. Ik weeg nu, het is goed, 145 pond! ' 

Mansoor's emigreerde in de jaren zeventig naar de Verenigde Staten om banen in het bedrijfsleven te zoeken. Hij was ook een fervent racquetballspeler en toen hij in 1986 naar San Jose verhuisde, werd hij instructeur racquetball voor een nationale sportschoolketen, waarbij hij zijn managementbaan achterliet om zijn passie na te jagen en zijn liefde voor de sport met anderen te delen. Hij was de volgende 26 jaar een racquetballinstructeur. Een herstructurering in de sportschool leidde tot een annulering van de racquetball-programma's en Mansoor merkte dat hij geen baan meer had. Uiteindelijk begon hij kranten te bezorgen, werd hij zijn eigen baas en waardeerde hij de mogelijkheid om met het publiek te communiceren. Hij werd betaald door het aantal papieren dat hij bezorgde en verdiende enkele jaren ongeveer $3,500 per maand en het leven ging geweldig.

Maar toen de technologische vooruitgang nieuwe consumentengewoonten inluidde en mensen stopten met het kopen van een dagblad, kreeg Mansoors levensonderhoud een hit. Als onafhankelijke contractant van de krant heeft hij geen verzekering of uitkering en kon hij alleen maar toekijken omdat het aantal te bezorgen papieren afnam.

'Toen ik 275 papieren kreeg, kon ik de huur nog steeds betalen. Toen het tot 210 was gedaald, kon ik de huur niet betalen. Toen het op 110 kwam, woonde ik in mijn auto. Nu lever ik 67 papieren. '

Niet alleen is het aantal papieren dat hij moet afleveren afgenomen, maar ook zijn gezondheid. Met slechte artritis is zijn werk moeilijker geworden, maar hij geeft niet op.

'Ik bezorg elke dag kranten. Ik ga 868 treden omhoog. Niet tegelijk, maar binnen een dag. Ik ben 74 jaar oud. Ik bezorg bij een prachtig appartementencomplex. Maar er zijn 36 treden om in de lift te komen. Omhoog gaan is niet het probleem. Maar als ik moet vertrekken, moet ik elke stap aan mijn achterkant naar beneden gaan. ' 

Na vele jaren van ontberingen gaat het tegenwoordig iets beter voor Mansoor. Naast het bezorgen van papieren, recycleert hij elke dag om rond te komen en woont hij niet meer in zijn auto. Hij was in staat om in een goedkope seniorenvoorziening te komen, maar hij leeft nog steeds van maand tot maand. “Mijn huur is $1,363. Mijn salaris is $750. Als ik $750 maak. Elke vijftien dagen is het $375 of $350 of $340. Als iemand me een fooi geeft. Zo niet, niets extra's. Ze hebben mijn telefoon losgekoppeld omdat ik de rekeningen niet kon betalen. Ik heb mijn diploma's. Ik heb mijn opleiding. Ik heb gewoon geen geld. '

Het voedsel van de Voedselbank helpt Mansoor te overleven en zijn gezondheid te behouden. Als hij eten uit de distributie haalt, brengt hij wat terug voor de minder mobiele buren in zijn complex. "Het eten is geweldig. Mooi! Bloemkool. Snacks. Het is geweldig. Ik help mijn buren te voeden. Ik kan niet eens al het eten opeten. Ik heb drie oudsten naast de deur. Ze zijn ook zo blij met het eten dat ik terugbreng van Second Harvest. Ik ben vegetariër, dus ik geef ze al het vlees. We omhelzen elkaar! '

'Wat de Voedselbank doet ... dit is Amerika! Dit is echt Amerika. Ik word er zo blij van. '

** U kunt Mansoor en vele andere senioren en gezinnen in nood deze feestdagen en daarna helpen door te doneren hier.**