61,774,948 maaltijden voorzien in 2019
en English
X

Service maken Betekenisvol: Waarom ik bij Second Harvest werk

////Service maken Betekenisvol: Waarom ik bij Second Harvest werk

Service maken Betekenisvol: Waarom ik bij Second Harvest werk

Deze dinsdag gaf ik terug naar mijn middelbare school, Woodside Priory, winnaars van de 2018 Make Hunger History Bumper Crop Award. Elke week verzamelen studenten zich in de kapel en luisteren naar een 'kapelgesprek', een persoonlijk adres dat vaak door een lid van de schoolgemeenschap wordt gegeven. Op deze dag van het geven, nodigde de Priorij me uit om over de dienst te spreken.

Second Harvest-medewerkers krijgen regelmatig de gelegenheid om onze efficiëntie, voedingsrichtlijnen en 260,000-mensen die elke maand bediend worden te bespreken. Deze toespraak bood echter een kans om de emoties te verklaren die de indrukwekkende statistieken inspireren.

Mijn boodschap omringde het maken van service zinvol.

Terugkijkend, Priory was een ongelooflijke plek met een omgeving om te experimenteren en passies te ontdekken. Mijn klasgenoten werden aangemoedigd om zowel atleten als uitvoerders te zijn, en opdagen voor elke club, klas of activiteit betekende welkom te zijn bij zorgzame leraren en vrienden. Deze ondersteuning was niet alleen oppervlakkig - toen mijn moeder een gezondheidsprobleem doormaakte, verbleef ik bij gezinnen in klasgenoten tijdens vakanties zoals Thanksgiving en Kerstmis. Leraren wier lessen ik nooit had gevolgd, kwamen de hele dag bij me langs. Deze omgeving culmineerde in een gelegenheid om een ​​gezond ontbijt te koken voor het Peninsula Bridge-programma, een organisatie voor toegang tot hogescholen voor studenten met een te laag aantal leerlingen.

Vanaf dit punt onderzocht ik de verbanden tussen eten en service. Een opvallend moment vond plaats tijdens het werken in een keuken in Frankrijk. Ik werkte onder ervaren Frans-Amerikaanse chef-koks en leerde samen met medecommissarissen op laag niveau die onlangs gemigreerd waren uit Algerije, Senegal en Brazilië. Deze twee groepen leken niet compatibel buiten de keuken, met een oudere banketbakker die de internationale films beschreef die hij met zijn vrouw had gezien, terwijl de commis resten voor hun broers en zussen verpakte alvorens naar benauwde appartementen aan de rand van Parijs te reizen. Onze keuken was echter verbonden door respect voor elkaars toewijding (en soms voetbal of Rihanna). Wanneer de koks klanten uitnodigden om voor wijn te blijven, zouden ze ons tegelijkertijd van dienst zijn en door de keukens snuffelen naar frisdranken voor de moslimkoks. Aan de andere kant vergaten patroons de commis grotendeels terwijl ze foto's maakten met de chefs. Slechts één man benaderde ooit onze afwascorner en schudde onze hand met een bedankje.

Ik denk nog steeds aan dit zeldzame gebaar van empathie, want deze man overzag de grenzen die mensen tussen zichzelf en anderen trekken. Aannames over klasse, ras, nationaliteit en opleiding maken essentiële bijdragers onzichtbaar, maar deze klant erkende ons belang. Hier zag ik de muren gebouwd tussen degenen die dienen en degenen die worden bediend. Ik zwoer dat ik altijd in dienst van anderen zou zijn.

Ik besloot mijn toespraak door de betekenis te bespreken die ik bij Second Harvest tegenkom. Ik verliet de middelbare school met het idee dat Second Harvest een magazijn van ingeblikt voedsel was, en ik wilde niet hetzelfde voor deze studenten. Een tweede oogstdistributie is ook het vertrouwen dat wordt opgebouwd tussen klanten en vrijwilligers. Ik ontmoette ooit een ouder Chinees stel dat jarenlang in de visserij en hotels werkte om snel lege dozen met producten af ​​te breken. Uiteindelijk vroegen deze cliënten een jonge vrijwilliger om hen een referentie te schrijven voor het bejaardentehuis dat ze samen wilden hopen. De universaliteit van voedsel maakt het mogelijk dat deze interculturele verbindingen plaatsvinden. Groepen die voor elkaar onzichtbaar zijn worden vrienden.

Ik vind mijn werk bij Second Harvest dankbaar vanwege verhalen. Hier zie ik de snijpunten van ongelijkheid, voedsel en cultuur duidelijker dan ooit tevoren. Er is zoveel complexiteit in de manier waarop mensen omgaan en hun voedsel ontvangen. En deze positie heeft gecementeerd hoe service een deel van het dagelijks leven zou moeten zijn.

By |2019-12-10T21:51:31+00:00December 4th, 2018|Personeel Spotlight|